Program OPS Tampal Jalan Seluruh Negeri Selangor

Kerajaaan Negeri Selangor telah menganjurkan sebuah program yang dinamakan sebagai Program Ops Tampal Jalan Seluruh Negeri Selangor.  Program ini diadakan dengan kerjasama Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB)  yang bertindak sebagai penyelaras program dan 12 Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) Negeri Selangor yang berperanan sebagai Pemantau.  Program ini telah mula dijalankan pada bulan Disember 2012 dan berakhir pada April 2013.  Walau bagaimanapun, pihak PBT telah menyambut baik usaha Kerajaan Negeri Selangor bagi memastikan setiap aduan dapat ditangani sebaik mungkin.

Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB)  telah turut serta terlibat untuk merealisasikan program ini.  Program ini bertujuan membuktikan keperihatinan Kerajaan Negeri memandangkan sebelum ini terdapat banyak aduan dan keluhan terhadap jalan yang menjejaskan keselesaan rakyat.

Program OPS Tampal Jalan melibatkan jalan-jalan persekutuan dan negeri.  MDSB telah membuat pengasingan kawasan yang terlibat di bawah program ini, iaitu Sungai Besar, Sabak Bernam, Sungai Panjang, Sungai Air Tawar dan Sekinchan.  Untuk makluman, setiap kawasan telah dipertanggungjawabkan dengan sebuah syarikat kontraktor dibawah lantikan pihak Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB).

Rakyat Selangor digalakkan untuk membuat aduan dengan menghubungi talian bebas tol 1-800-88-2824 dan juga menghubungi talian-talian yang disediakan PBT kawasan masing-masing. Setiap aduan ini akan diambil tindakan segera dan adakan direkodkan untuk tindakan susulan.

Disclaimer : Sabak Bernam District Council is not responsible for any loss or damage incurred from the use of information contained in this Portal.

Best View : Best viewed using latest browser Microsoft Edge / Mozilla Firefox / Google Chrome with resolution of 1366 x 768.

Portal Rasmi Majlis Daerah Sabak Bernam

MyGov Portal

privasi