Notis Arahan Pemasangan Penapis Sisa Pepejal dan Minyak Grease Trap di Premis Perniagaan

Untuk makluman, semua pelesen/ pengusaha premis makan/ restoran di syaratkan alat penapis sisa makanan pepejal dan minyak grease trap’ di premis perniagaan masing- masing sebagai syarat kelulusan lesen dan pembaharuan lesen Tahun 2013

Tujuan pemasangan ‘ grease trap’ untuk mengawal pembuangan sisa makanan dan minyak terus ke longkang dan dapat mengelakkan masalah longkang tersumbat. Bersama surat ini dilampirkan senarai penyedia ‘ grease trap’ untuk rujukan dan tuan/ puan diberi tempoh 2 bulan bermula dari tarikh surat ini dikeluarkan sehingga 31 Julai 2013.

Mana- mana premis makanan yang gagal untuk mematuhi arahan, boleh dikenakan tindakan Undang- undang di bawah 19(a) Undang- undang Kecil Establisymen Makanan ( Majlis Daerah Sabak Bernam) 2007 dan Akta Kerajaan Tempatan 1976 dan boleh dikenakan denda maksimum tidak melebihi RM 1,000.00 (Ringgit Malaysia : satu ribu sahaja)

Penafian : Majlis Daerah Sabak Bernam tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Paparan Tebaik : Paparan Terbaik Menggunakan Versi Terkini Pelayar Microsoft Edge / Mozilla Firefox / Google Chrome Ke Atas Dengan Resolusi 1366 x 768

Portal Rasmi Majlis Daerah Sabak Bernam

MyGov Portal

privasi