PROGRAM CERAMAH BULANAN KEPADA KAKITANGAN MDSB

Pada 15hb Mac 2013 (Jumaat) bertempat di Bilik Bunga Mawar, majlis Daerah Sabak Bernam telah diadakan program ceramah agama yang bertajuk " Tolong Guna Akal Jangan Guna Nafsu"

Penceramah adalah Ustaz Hafizuddin bin Kadir. Beliau menyatakan manusia adalah hamba Allah s.w.t yang paling mulia. Kedudukan seseorang manusia itu, lebih tinggi dari Malaikat apabila manusia pandai mengggunakan akal. Beza antara manusia dan malaikat pula adalah, manusia mempunyai akal dan nafsu manakala Malaikat hanya mempunyai akal tetapi tiada nafsu.

Beliau turut memaklumkan bahawa akal seseorang dapat merubah merubah keadaan. Malahan manusia sering kalah dengan nafsu. Manusia harus menggunakan akal dengan baik.

Penafian : Majlis Daerah Sabak Bernam tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Paparan Tebaik : Paparan Terbaik Menggunakan Versi Terkini Pelayar Microsoft Edge / Mozilla Firefox / Google Chrome Ke Atas Dengan Resolusi 1366 x 768

Portal Rasmi Majlis Daerah Sabak Bernam

MyGov Portal

privasi